Skip to main content

4 gårdar & vinprovning på Österlen

Status:
Fullt

– En smak av Österlen. Vi besöker 4 unika gårdar och får intressanta rundvisningar & givetvis provsmakning av allt från senap till vin! En smakrik resa med lokalproducerade delikatesser!

 

Fler turer planeras... -Håll utkik!

 

Sök resa

Program -Läs mer här!

Efter upphämtning kör vi mot ljuva Österlen, där vi under dagen ska besöka 4 olika gårdar. Resans första stopp blir på Österlenkryddor där vi får höra om säsongens smaksättningstips och allt om kryddodlingen. Vi avrundar besöket med en god förmiddagsfika innan vi åker vidare.

Vi fortsätter färden på vackra vägar mot Köpingsbergs Vingård. Här möter Carl-Otto oss för att berätta allt vi behöver veta om mousserande vin och vi får även njuta av en vinprovning.

Lagom till lunch har vi kommit till Örums Nygård, ett gammalt grisstall som byggts om till Hotell och Restaurang. Medan vi avnjuter den himmelskt goda lunchen får vi höra Maria och Magnus historia bakom förvandlingen av gården.

Mätta och belåtna åker vi vidare till den fjärde gården som är Petersborgs Gård. Här får vi en inblick i odlingen av senapsfrön och provsmaka otaliga senapsvarianter. Ett stort utbud av deras olika produkter finns även att köpa i den välfyllda lilla gårdsbutiken innan vi gör oss redo för hemfärd.

Efter en smakrik heldag på Österlen med kulinariska upplevelser säger vi hejdå tidig kväll när vi når hemorten. Kanske där även fick följa med en eller annan godsak från någon av gårdsbutikerna?

*Med reservation för feltryck & ändringar!

Karta