Skip to main content

Rostock julmarknad

Status:
Fullt

Under adventstiden förvandlas Rostocks historiska stadskärna till den största julmarknaden i Nordtyskland. Ståtliga borgarhus och tegelkyrkor som återger Rostocks glansfulla historia som Hansastad blickar ner på marknadens liv och fart. Följ med och låt dig komma i julstämning på tysk mark! Vi bor på centrala Radisson Blu Hotel i hjärtat av Rostock!
 

Sök resa

Program -Läs mer här

Dag 1
Vi lämnar Sverige på morgonen via Öresundsbron och njuter av det danska landskapet, på vår väg söderut till Gedser. Här väntar färjan som tar oss till vårt mål. Vid ankomst till hotellet checkar vi in på vårt centrala Radisson Blu Hotel Rostock. Rostock är förbundslandets största stad med nästan 200 000 invånare och staden är också områdets centrum vad gäller både shopping och kultur. Jul-marknaden erbjuder en uppsjö av potentiella julklappar till nära och kära! Övrig tid av kvällen spenderas efter egna önskemål. Njut av alla goda matstånd och utforska den tyska matkulturen. På kvällen samlas vi åter för att avnjuta en delikat middag i hotellets restaurang.

Dag 2
Efter en god frukost är det bara att bege sig ut i julmarknadsvimlet igen eller följ gärna med vår reseledare på en guidad rundtur i staden. De tyska caféerna är något annat vi varmt kan rekommendera. Missa inte tårtorna som oftast är minst lika goda som de ser ut!  Gatorna är fulla av pynt & marknadsstånd och allt man kan tänka sig för att komma i riktig julstämning! 

Dag 3
Efter en god natts sömn och god frukost har vi ett par timmar till att utforska julmarknaden eller staden. Mitt på dagen beger vi oss till färjan som tar oss över till Gedser och Danmark men innan dess besöker vi en prisvärd gränsbutik där det finns möjlighet att handla dryckesvaror till förmånliga priser. Färden går sedan genom det danska landskapet mot Sverige och våra påstigningsorter. Med härliga minnen och säkert några julklappar i bagaget, tar vi farväl vid hemorten.

*Med reservation för feltryck & ändringar!

Hotell

Radisson Blu Hotel, Rostock

Radisson Blu Hotel, Rostock

Radisson Blu Hotel Härifrån har du fantastisk utsikt över hamnen och stadens äldre delar. Vårt hotell ligger inte långt från gågatorna och Kröpeliner Tor, vilket gör det till en perfekt utgångspunkt n...