Skip to main content

Kiel & Flensburg i julskrud

Pris från:
2 595:-
Dagar:2
  • Resa i modern turistbuss.
  • Bro-, väg- & färjeavgifter.
  • Besök på julmarknaden i Kiel.
  • En natt med del i dubbelrum, Hotel Heidehof, Rendsburg.
  • Middag på hotellet, dag 1.
  • Frukost på hotellet, dag 2.
  • Besök på julmarknaden i Flensburg.
  • Möjlighet till shopping, max 25 kg/person.
  • Reseledarservice.
Boka resa

Följ med på en annorlunda julmarknadsresa! Här bjuder varje dag på nya magiska vyer!

Sök resa

Program - Läs mer här

 Dag 1– Kiel/Rendsburg (ca 40 mil)
Vi lämnar Sverige på morgonen via Öresundsbron och njuter av det danska landskapet på vår väg söderut. Båtresan Rödby - Puttgarden tar 45 minuter och därefter har vi ca 1,5 timme till Kiel. (Vi låter det bero lite på väder & öppettider om vi gränshandlar idag eller om vi tar det vid den jylländska gränsen imorgon). Kiel är Schleswig Holsteins huvudstad och en stor sjöfartsstad. Här breder jul-marknaden ut sig på torg och gågator i centrala Kiel och det är inga problem att hitta något gott att äta och dricka. Förutom all julmarknad hittar vi flera stora varuhus & gallerior. Kanske en & annan julklapp kom med i bagaget?

När det mörknat kör vi de sista 4 milen till vårt fyrstjärniga Hotel Heidehof i Rendsburg.  Denna mindre stad är framför allt känd för sitt vackra läge vid vattnet och sin 100 år unika gamla järnvägsbro över Kielkanalen.  Vi gör oss bekväma i våra rum och samlas sedan åter för att avnjuta vår middag. Efter det lockar kanske en god dryck i baren eller varför inte njuta av lite värme i hotellets bastu eller bubbelpool?

Dag 2 – Flensburg (ca 46 mil)
Efter en stärkande frukostbuffé checkar vi ut och samlas åter i bussen för en timmes färd norrut.  Flensburg är en liten pärla vid den Flensburgska fjorden. En pittoresk hamnstad med en spännande Dansk/Tysk historia. Här får vi tid at trosa runt på egen hand och utforska omgivningarna. Efter en intressant djupdykning i en äkta tysk julmarknad bland hantverk, glögg och korvstånd sätter vi oss i bussen igen. 

(Om vi inte hann med att handla igår, blir det ett stopp vid Calles/Fleegard.) Genom Danmark går färden via den lilla och stora Bältbron. På Fyn gör vi ett stopp med möjlighet att köpa något gott att äta. Vi tar farväl igen på hemorten efter en minnesvärd, tysk rundresa i julens tecken. 

*Med reservation för feltryck & ändringar!
 

Avgångar & priser

AvresaAvreseortDestinationLediga platserFrån pris
30/11
Se hållplatser & tider
BussKiel & Flensburg i julskrudMer än 82 595:-BokaSe hållplatser & tider

Hotell

Hotel Heidehof Büdelsdorf

Hotel Heidehof Büdelsdorf

Hotel Heidehof i Rendsburg är ett 4-stjärnigt fräscht hotell med bar och spaavdelning. Här finns bland annat finsk bastu, bubbelpooler, biljard och pingisbord. www.heidehof.de...