Skip to main content

Möt skogens konung -Älgsafari

Pris från:
950:-
Dagar:1
  • Resa i modern turistbuss.
  • Lunch inklusive måltidsdryck, Markaryds Älgsafari.
  • Entré, Markaryds Älgsafari.
  • Guidad tur med Safaritåget.
  • Eftermiddagsfika, Café Våffelstugan.
Boka resa

Följ med oss på en upplevelserik dagsresa till Markaryd.  Vi njuter av delikata älgköttbullar & får en guidad tur med Safaritåget. Dagen avrundas med en en nygräddad  våffla!

Sök resa

Program - Läs mer här

Efter upphämtning åker vi Markaryds Älgsafari. Här blir vi blir serverade delikata älgköttbullar vilket också är väldigt passande för dagens äventyr. Mätta och belåtna ska vi nu få uppleva en guidad tur bland skogens konungar. Vi byter ut bussen mot tåg och åker en guidad tur i den intressanta miljön. Här gäller det att inte bli rädd om en älg tittar in i tågets kupé. Längs den tre kilometer slingrande skogsvägen får vi uppleva skogens konung på nära håll och i hans egen miljö. Vägen slingrar sig även in till Bisondalen. Här strövar det runt amerikanska bisonoxar som är Nordamerikas största landdjur. 

Vi avrundar besöket i Älgparken med kaffe och en nygräddad våffla i 1700-talsmiljö med låga dörrkarmar och knarrande golv. Här finns även tid till att titta in i den 100 kvadratmeter stora souvenirbutiken som har en unik och sevärd inredning. Mitt i butiken står den gamla gårdsbrunnen, bevarad från 1700-talet. Av någon anledning har man under årens lopp byggt in den 5 meter djupa brunnen i stallet, som nu är en souvenirbutik. - Detta är en upplevelse i sig! Efter en trevlig dag samlas vi i bussen och påbörjar vår hemresa. Vi tar farväl på hemorten med härliga minnen och upplevelser i bagaget.

*Med reservation för feltryck & ändringar!

Karta

Avgångar & priser

AvresaAvreseortDestinationLediga platserFrån pris
18/9
Se hållplatser & tider
BussÄlgsafari- Möt skogens konungMer än 8950:-BokaSe hållplatser & tider