Skip to main content

Världsmetropolen Berlin

Status:
Fullt

Det är svårt, om inte omöjligt att bli mätt på Berlin. Man upptäcker alltid något nytt och man känner sig aldrig färdig. –Följ med på en upplevelserik och oförglömlig resa till en av Europas mest spännande städer. 

Sök resa

Program - Läs mer här

Dag 1 – Berlin (50 mil)
Avresa på morgonen, via Öresunds-bron och genom Danmark till Gedser där vi tar färjan till Rostock. Under överfarten som tar cirka 2 timmar finns det möjlighet att både äta och handla. Sen eftermiddag är vi framme i Berlin och checkar in på vårt Radisson hotell i centrum. Vi gör oss bekväma i våra rum och på kvällen samlas vi för att äta en delikat middag i restaurangen.

Dag 2 – Stadsrundtur och museer
Efter en god frukost på vårt hotell åker vi på en guidad stadsrundtur i Berlin. På förmiddagen gör vi ett intressant besök på Murmuseet vid Checkpoint Charlie och på eftermiddagen får vi en intressant rundtur på flygplatsen Tempelhof. Lunchen äter vi sedan på egen hand. På kvällen njuter vi av en gemensam middag på vårt hotell.

Dag 3 – Stadsrundtur och museer
Efter en god frukost på hotellet samlas vi åter i bussen för att fortsätta den guidade rundturen. På förmiddagen besöker vi Minnesmonumentet över mördade judar i Europa och på eftermiddagen får vi en rundtur på DDR museet. Lunchen avnjuter vi på egen hand efter egna önskemål. 

Under stadsrundturerna kommer vi få en bra överblick över staden och dess olika sevärdheter. Vi får bland annat se Riksdagshuset, Brandenburger Tor, Tiergarten, Kurfürstendamm, Witten-bergplatz med det berömda varuhuset KaDeWe, paradgatan Unter den Linden, Museumsinsel och East Side Gallery. På kvällen tar vi bussen till Hofbräuhaus Berlin där vi ska avnjuta en trerättersmiddag i bayersk miljö.

Dag 4 – Shopping & hemresa
Efter frukost lämnar vi Berlin för denna gång. Innan vi tar färjan från Rostock till Gedser ges det möjlighet för inköp i någon gränsbutik. Vi fortsätter genom Danmark och åker via Öresundsbron tillbaka till Sverige och våra hemorter och tar farväl med oförglömliga minnen.

*Med reservation för fel & ändringar!

Karta

Hotell

Park Inn by Radisson Berlin Alexanderplatz

Park Inn by Radisson Berlin Alexanderplatz

Park Inn by Radisson Berlin Alexander -platz är ett 4-stjärnigt hotell på bästa läge och med bästa utsikt i hjärtat av Berlin. Hotellet ligger i ett shopping-område nära sevärdheter, matställen, spårv...