Skip to main content

Rosenfestivalen -Nordfyn

Pris från:
3 595:-
Dagar:3
  • Resa i modern turistbuss, entré och guidning, Kongsdal Have, smörrebröd dag 1, eftermiddagsfika dag 1 & 2, två nätter med del i dubbelrum på Comwell Hotel Middelfart, middag på hotellet dag 1 & 2, frukost på hotellet dag 2 & 3, entré, programblad till Rosenfestivalen i Bogense, guidad rundtur, Rosenmarken, Grønløkke Plantskole, guidad rundtur på Morten Korch museum, guidad rundtur på Kaersgård Transport museum, reseledarservice.
Boka resa

Följ med på en ljuvlig resa till den oförglömliga Rosenfestivalen i Bogense. Vi smakar på Danska specialiteter och strosar i magiskt vacker natur på Kongsdal Have . Det blir även tid för museibesök och vi bor i idylliska omgivningar på Comwell Hotel Middelfart.

 

Sök resa

Program

Dag 1 – Kongsdal Have (21 mil)
Efter upphämtning på våra hållplatser kör vi mot Nordfyn i Danmark. Vid ankomst till Kongsdal Have bjuds vi på en dansk frukost med smörrebröd medan vi får en intressant presentation om parken. Kongsdals öppna trädgård är en fantastisk upplevelse. Den 20 000 m² stora trädgården erbjuder vackra blommor, exotiska växter och ståtliga träd - och mitt i trädgården, en 500 m² stor sjö med fontäner och vattenfall. Runt den vackra trädgården finns bänkar och bord, så det finns alltid möjlighet att vila på vägen. Vi avrundar med en eftermiddagsfika som med fördel kan avnjutas i parkens otroligt ljuvliga miljö. Efter ett minnesvärt besök samlas vi åter i bussen och åker vidare till Comwel Hotel Middelfart. Här ska vi inkvartera oss för två nätter. Vi gör oss bekväma i våra rum och får lite tid till avkoppling. På kvällen samlas vi i hotellets restaurang för att avnjuta en god middag. 

Dag 2 – Rosenfestivalen, Bogense
Efter en god frukostbuffé samlas vi i bussen för att åka till Bogense. Klockan 10.00 är det officiell öppning av festivalen vid Rådhuset. Nordfyns Rosenfestival äger rum varje år under den första helgen i augusti, där Bogense stad blomstrar med stora blomsterdekorationer i årets tema. Njut av synen och doften av mer än 100.000 rosor. Rosenfestivalen mottar varje år besök från över 30 000 gäster från när och fjärran. Gatorna myllrar av marknader, hantverksbodar och musik. Matmarknaden är på torget och det ges exklusiva turer på rosenfälten och det myllrar av vackra rosor precis överallt. Strosa runt och utforska festivalområdet på egen hand och njut av allt det vackra. Smaka på lokala specialiteter, se konstutställningar och njut av musikunderhållning. I rådhuset har Jim Lyngvild smyckat två stora salar med ett otroligt rosenhav. Vi samlas på Café Solo klockan 14.30 för att njuta av en god eftermiddagsfika. för att ta oss till Grønløkke Plantskola, Skandinaviens största producent av Haverosor. Här får vi en magisk guidad tur i Rosenfälten där över 1200 olika sorters rosor odlas. Efter en givande dag åker vi tillbaka till vårt hotell. På kvällen samlas vi för en gemensam middag i restaurangen.  

Dag 3 – Museum & hemfärd
Vi äter en god frukostbuffé innan vi checkar ut från hotellet och samlas i bussen. Dagens första stopp gör vi i Karup, på Morten Korch Museum. Här får vi en intressant guidning och rundvisning i det omtalade museet. Rakt över gatan ligger Kærsgaard Transport Museum. Det är en unik utställning av hästvagnar och verktyg från ambulans till Frederik VIIIs Coupé, men även vintagebilar ingår i kollektionen. Själva sadelkammaren innehåller en av landets största tränssamlingar, och 5 vackra körhästar finns i stallet. Upplev den fantastiskasamlingen och hör rafflande historier om de antika vagnarna. Nu är det bara hemfärden som väntar. Vi gör stopp på lämplig plats för möjlighet att köpa lunch eller fika. Vi tar farväl på våra hållplatser, berikade med härliga upplevelser och nya bekantskaper.

Avgångar & priser

AvresaAvreseortDestinationLediga platserFrån pris
31/7BussRosenfestivalen - NordfynMer än 83 595:-BokaMer information

Hotell

Comwell Hotel, Middelfart

Comwell Hotel, Middelfart

Comwell Hotel Middelfart är beläget 800 meter från vattnet och erbjuder härlig utsikt över Lilla Bält. Rummen har skrivbord och platt-tv. Hotellets restaurang Tresor serverar moderna rätter och klassi...

Resekalender

17/4Ullared (via Hörby, Gårdstånga, Lund, Malmö)från 250:-