Skip to main content

Rosenfestivalen -Nordfyn

Pris från:
5 195:-
Dagar:3
 • Resa i modern turistbuss.
 • Entré & guidning, Kongsdal Have.
 • Smörrebröd & öl/vatten, dag 1.
 • Entré & eftermiddagsfika, Konstgården i Skovby.
 • Middag på hotellet, dag 1.
 • Två nätter med del i dubbelrum på Bogense Hotel.
 • Frukost på hotellet, dag 2 & 3.
 • Entré & programblad till Rosenfestivalen i Bogense.
 • Eftermiddagsfika, dag 2.
 • Välkomstdrink & 4-rätters middag med fri dryck (vin/öl/vatten) samt kaffe & avec, dag 2.
 • Besök på Grönlykke Plantskola.
 • Guidad rundtur, Morten Korch Museum, dag 3.
 • Guidad rundtur, Kaersgård Transport Museum, dag 3.
 • Lunch (Stjerneskud) & 1 öl/vatten på Möllers Fiskehus, dag 3.
 • Reseledarservice.
Boka resa

Följ med på en ljuvlig resa till den oförglömliga Rosenfestivalen i Bogense.  Vi smakar på danska specialiteter och strosar i magiskt vacker natur på Kongsdal Have. Det blir även tid för museibesök och vi bor centralt på Bogense Hotel, med idylliska omgivningar! 

 

Sök resa

Program -Läs mer här

Dag 1 – Kongsdal Have (21 mil)
Efter upphämtning på våra hållplatser kör vi mot Nordfyn i Danmark. Vid ankomst till Kongsdal Have bjuds vi på en dansk frukost med smörrebröd medan vi får en intressant presentation om parken. Kongsdals öppna trädgård är en fantastisk upplevelse. Den 20 000 m² stora trädgården erbjuder vackra blommor, exotiska växter och ståtliga träd - och mitt i trädgården, en 500 m² stor sjö med fontäner och vattenfall. Runt den vackra trädgården finns bänkar och bord, så det finns alltid möjlighet att vila på vägen.

Efter ett minnesvärt besök samlas vi åter i bussen och åker vidare till Konstgården i Skovby. Här ska vi avnjuta en god eftermiddagsfika och fåt tid att strosa runt och beskåda alla vackra konstföremål.  Efter en trevlig dag åker vi till vårt hotell i Bogense. Här ska vi inkvartera oss för två nätter. Vi gör oss bekväma i våra rum och får lite tid till avkoppling. På kvällen samlas vi i hotellets restaurang för att avnjuta en god middag. 

Dag 2 – Rosenfestivalen, Bogense
Efter en god frukostbuffé går vi utanför hotellet och kommer mitt i Rosenfestivalen. Klockan 10:00 är det officiell öppning av festivalen vid Rådhuset. Nordfyns Rosenfestival äger rum varje år på den första helgen i augusti, där Bogense stad blomstrar med stora blomsterdekorationer i årets tema. Njut av synen och doften av mer än 100 000 rosor. Rosenfestivalen mottar varje år besök från över 30 000 gäster från när och fjärran. Gatorna myllrar av marknader, hantverksbodar och musik. Matmarknaden är på torget och det ges exklusiva turer på rosenfälten och det myllrar av vackra rosor precis överallt. Strosa runt och utforska festivalområdet på egen hand och njut av allt det vackra. Smaka på lokala specialiteter, beskåda konst och njut av musik, underhållning och alla dofter. Vi får en kaffebiljett som kan användas i kaffetältet på torget mellan klockan 14 och 15. Biljetten gäller för kaffe och en tårtbit. Efter en trevlig dag går vi tillbaka till vårt hotell och på kvällen samlas vi för en gemensam 4-rättersmiddag i hotellets restaurang. 

Dag 3 – Museum & hemfärd
Vi äter en god frukostbuffé innan vi checkar ut från hotellet och samlas i bussen. Färden går förbi de vackra rosenmarkerna och det ges möjlighet till inköp av rosor. Vi åker vidare till Morten Korch Museum i Karup. Här får vi en intressant guidad rundvisning i det omtalade museet. Rakt över gatan ligger Kærsgaard Transport Museum. Det är en unik utställning av häst-vagnar och verktyg från ambulans till Frederik VIIIs Coupé, men även vintagebilar ingår i kollektionen. Själva sadelkammaren innehåller en av landets största tränssamlingar, och 5 vackra körhästar finns i stallet. Upplev den fantastiska samlingen och hör rafflande historier om de antika vagnarna. Vi åker vidare till Asperup och Möllers Fiskehus för att avnjuta en lunch som består av Stjerneskud. Nu är det bara hemfärden som väntar. Vi tar farväl på våra hållplatser, berikade med härliga upplevelser och nya bekantskaper. 

 

*Med reservation för feltryck & ändringar! 
 

Karta

Avgångar & priser

AvresaAvreseortDestinationLediga platserFrån pris
2/8
Se hållplatser & tider
BussRosenfestivalen -Nordfyn
Se allt som ingår!
Mer än 85 195:-BokaSe hållplatser & tider

Hotell

Bogense Hotel

Bogense Hotel

Rosenfestivalen pågår ett stenkast från Bogense Hotel så det är den perfekta utgångspunkten för att besöka festivalen kombinerat med att ta en paus på hotellet. Bogense Hotel är ett välrenommerat och...