Skip to main content

Rosenfestivalen -Nordfyn

Pris från:
4 195:-
Dagar:3
 • Resa i modern turistbuss.
 • Entré & guidning på Kongsdal Have.
 • Smörrebröd dag 1.
 • Entré & eftermiddagsfika på Konstgården i Skovby.
 • Eftermiddagsfika dag 2.
 • Två nätter med del i dubbelrum på Comwell Hotel Middelfart.
 • Middag på hotellet dag 1 & 2.
 • Frukost på hotellet dag 2 & 3.
 • Besök på Rosenmarken dag 2.
 • Entré/programblad till Rosenfestivalen i Bogense.
 • Guidad rundtur på Morten Korch Museum.
 • Guidad rundtur på Kaersgård Transport Museum.
 • Lunch (Stjerneskud) & 1 öl/läsk/vatten på Möllers Fiskehus.
 • Reseledarservice.
Boka resa

Följ med på en ljuvlig resa till den oförglömliga Rosenfestivalen i Bogense. Vi smakar på Danska specialiteter och strosar i magiskt vacker natur på Kongsdal Have . Det blir även tid för museibesök och vi bor i idylliska omgivningar på Comwell Hotel Middelfart.

 

Sök resa

Program -Läs mer här

Dag 1 – Kongsdal Have (21 mil)
Efter upphämtning på våra hållplatser kör vi mot Nordfyn i Danmark. Vid ankomst till Kongsdal Have bjuds vi på en dansk frukost med smörrebröd medan vi får en intressant presentation om parken. Kongsdals öppna trädgård är en fantastisk upplevelse. Den 20 000 m² stora trädgården erbjuder vackra blommor, exotiska växter och ståtliga träd - och mitt i trädgården, en 500 m² stor sjö med fontäner och vattenfall. Runt den vackra trädgården finns bänkar och bord, så det finns alltid möjlighet att vila på vägen.

Efter ett minnesvärt besök samlas vi åter i bussen och åker vidare till Konstgården i Skovby. Här ska vi avnjuta en god eftermiddagsfika och fåt tid att strosa runt och beskåda alla vackra konstföremål. Efter en trevlig dag åker vi vidare till Comwell Hotel Middelfart. Här ska vi inkvartera oss för två nätter. Vi gör oss bekväma i våra rum och får lite tid till avkoppling. På kvällen samlas vi i hotellets restaurang för att avnjuta en god middag. 

Dag 2 – Rosenfestivalen, Bogense
Efter en god frukostbuffé samlas vi i bussen för att åka till Bogense. Klockan 10:00 är det officiell öppning av festivalen vid Rådhuset. Nordfyns Rosenfestival äger rum varje år på den första helgen i augusti, där Bogense stad blomstrar med stora blomsterdekorationer i årets tema. Njut av synen och känn doften av mer än 100.000 rosor. Rosenfestivalen mottar varje år besök från över 30 000 gäster från när och fjärran. Gatorna myllrar av marknader, hantverksbodar och musik. Matmarknaden är på torget och det ges exklusiva turer på rosenfälten och det myllrar av vackra rosor precis överallt. Strosa runt och utforska festivalområdet på egen hand och njut av allt det vackra. Smaka på lokala specialiteter, se konstutställningar och njut av musikunderhållning. I rådhuset har Jim Lyngvild smyckat två stora salar med ett otroligt rosenhav. Vi får en kaffebiljett som kan användas i kaffetältet på torget mellan klockan 14 och 15. Biljetten gäller för kaffe och en tårtbit. Efter en givande dag åker vi tillbaka mot vårt hotell. Vi gör ett stopp vid de fantastiska Rosenmarkerna och beskådar fälten med de 2 miljoner rosorna i 900 olika sorter. På kvällen samlas vi för en gemensam middag i hotellets restaurang. 

Dag 3 – Museum & hemfärd
Vi äter en god frukostbuffé innan vi checkar ut från hotellet och samlas i bussen. Dagens första stopp gör vi i Karup, på Morten Korch Museum. Här får vi en intressant guidning och rundvisning i det omtalade museet. Rakt över gatan ligger Kærsgaard Transport Museum. Det är en unik utställning av hästvagnar och verktyg från ambulans till Frederik VIIIs Coupé, men även vintagebilar ingår i kollektionen. Själva sadelkammaren innehåller en av landets största tränssamlingar, och 5 vackra körhästar finns i stallet. Upplev den fantastiska samlingen och hör rafflande historier 
om de antika vagnarna. Vi åker vidare till Möllers Fiskehus i Asperup för att avnjuta en lunch som består av Stjerneskud och en öl/läsk eller vatten. Nu är det bara hemfärden som väntar. Vi tar farväl på våra hållplatser, berikade med härliga upplevelser och nya bekantskaper. 

*Med reservation för feltryck & ändringar! 
 

Avgångar & priser

AvresaAvreseortDestinationLediga platserFrån pris
4/8
Se hållplatser & tider
BussRosenfestivalen - Nordfyn44 195:-BokaSe hållplatser & tider

Hotell

Comwell Hotel, Middelfart

Comwell Hotel, Middelfart

Comwell Hotel Middelfart är beläget 800 meter från vattnet och erbjuder härlig utsikt över Lilla Bält. Rummen har skrivbord och platt-tv. Hotellets restaurang Tresor serverar moderna rätter och klassi...