Skip to main content

KOSTA -Julmarknad i Glasriket

Status:
Fullt

Innanför portarna väntar en julupplevelse utöver det vanliga. Över hela glasbruksområdet råder gnistrande julstämning. Vi njuter av god mat, och får en inblick i glasblåsarnas värld och dess vackra alster. I outletbutikerna kan vi fynda julklappar och gotta oss av juliga delikatesser.

NYA DATUM FÖR ÅR 2024 KOMMER ATT LÄGGAS UPP INOM KORT!
 

Sök resa

Program -Läs mer här

Efter upphämtning åker vi till konditori Enjoy i Fjälkinge. Här njuter vi av en god förmiddagsfika innan vi reser vidare mot det vackra, småländska landskapet. Framme i Kosta inleder vi besöket med att avnjuta en god lunch. Vidare har det blivit dags att kliva in i hyttan, där vi på riktigt nära håll, får se den unika glastillverkningen. I resan ingår även entré till Art Galleri, så missa inte att betrakta slutresultatet av många vackra alster i museet.

Julmarknaden med snögaranti är en av de större julmarknaderna i Sverige med sina många marknadsstånd och miljontals ljus som lyser upp området. Exempel på produkter som saluförs är unika alster tillverkade i trä, järn och textil, stöpta ljus, fårskinnsprodukter, sill, hembakt, ostar och annat gott som lämpar sig till julbordet. Strosa även runt bland butikerna på Kosta Outlet som säljer glas, konst och märkesvaror till outletpriser. Kanske hittar du den perfekta julklappen? 

-Efter en dag i julens tecken samlas vi åter senast klockan 17:00 i bussen. Med härliga minnen och kanske en och annan klapp i bagaget, påbörjar vi vår hemresa. Vi tar farväl vid hemorten framåt kvällen!

 

*Med reservation för feltryck & ändringar!

Karta