Skip to main content

Upptäck Bohuslän

Status:
Fullt

Drömmer du om klippor, hav och salta vindar? Följ med på denna oförglömliga resa där vackra vyer och spännande upplevelser varvas med mat direkt från naturens skafferi! 

Sök resa

Program - Läs mer här!

Dag 1 – Bedårande Bohuslän
Efter upphämtning på överenskommen plats inleder vi vårt äventyr mot Bohuslän.  Vid lunchtid är vi uppe i Stenungssund där vår guide möter upp oss och vi äter lunch på Tjörnbrons restaurang.  Efter maten åker vi vidare över Tjörn ner till öns södra udde och Rönnäng. Härifrån blir det en liten båttur på Marstrandsfjorden. På den lilla ön Åstol tar vi en promenad innan vi åker tillbaka till Rönnäng. Vi samlas åter i bussen för att ta oss till Ljungskile. Vid ankomst checkar vi in på otroligt vackert belägna Ljungskile Kurs och Konferens. När vi har gjort oss bekväma i våra hotellrum väntar en god middag i Västkustgården. Efter maten samlas vi för en gemensam program-information. Övrig tid av kvällen spenderas efter egna önskemål i vackra omgivningar.

 

Dag 2 – Taube-Land & Taubeafton
Vi avnjuter frukosten i Västkustgården. Vidare väntar bussen på oss för avfärd till ”Taube-land” via Uddevalla, Henån och Morlanda på Orust. Färjan tar oss till Malö- Flatö- Ängö.  Vi besöker handelsman Flink och ”Saltön” – känd från Viveca Lärns böcker och Tv-serie. Lunchen intar vi på något trevligt ställe innan vi tar färjan över Gullmars-fjorden till Lysekil. Här gör vi en historisk bryggpromenad och upp genom badhusparken där vi får lära mer om stadens hälsoprofil Carl Curman. På kvällen väntar en god middag i Västkustgården. Lite senare på kvällen bjuds vi in till en trevlig Taubeafton & trubadur.


Dag 3 – Vitlycke & Smögen
Vi inleder dagen med en god frukost i Västkustgården. Idag ska vi åka till Solhems charmiga krukmakeri. Därefter ser vi Sveriges största och kanske vackraste hällristning med museum – Vitlycke. Här äter vi också lunch. Resan fortsätter sedan utefter kustvägen genom Grebbestad och Fjällbacka ner till Smögen där vi tar en promenad på den riksbekanta bryggan. Hemfärd via Munkedal. På kvällen samlas vi i Västkustgården för att avnjuta en delikat Västkustbuffé.

Dag 4 – Marstrand
Efter frukost och utcheckning blir det avresa till Oscar ll:s sommarparadis Marstrand. Vi tar en promenad på ön i vacker sekelskiftes-miljö. Innan vi lämnar Marstrand äter vi lunch på vackra Villa Maritim. Nu är det bara hemfärden som återstår. Vi tar farväl på hemorten med oförglömliga minnen och upplevelser i bagaget.

 

*Med reservation för feltryck & ändringar!
 

Hotell

Ljungskile Folkhögskola -Kurs & Konferensgård

Ljungskile Folkhögskola -Kurs & Konferensgård

Vårt hotell ligger knappt 10 minuters promenad från Ljungskiles centrum. Här erbjuds ett boende i hänförande natur med skogen och fjället strax bakom oss och med en utsikt över vackra Havstensfjorden...